Automata

Ház

LOXONE

BLOG

Összes bejegyzés
kiemelt tartalmak
Kertgondozás – Öntözés

Kertgondozás – Öntözés

2023-03-07

A Loxone a kert minden részében külön-külön képes kielégíteni a növények vízszükségleteit, amennyiben az időjárás úgy indokolja. Akár telepített esővízgyűjtőből, akár vezetékes rendszerről.

Mindenki szereti a szép zöld gyep és a virágzó növények látványát. Nem kérdés, hogy ennek fenntartásához megfelelő öntözőrendszerre is szükség van.

A Loxone segítségével az idő mellett pénzt is megtakaríthatunk, hisz nem szükséges minden nap kihúzni, majd a locsolás végén elrakni a hosszú csöveket, miközben mindent összevizezünk és még a megfelelő vízmennyiséget sem találjuk el, de akár a kertészt is elfelejthetjük. Az automatizált öntözőrendszer képes figyelembe venni az időjárási adatokat, például a csapadékot és az időjárás-előrejelzéseket, lehetővé téve az igényalapú öntözést, ráadásul akár 8 zónára oszthatjuk a kertet, hogy a naposabb vagy árnyékos helyekre más-más vízmennyiség jusson, így nekünk elegendő élvezni a gyönyörű növények látványát.

Ha külön esővízgyűjtő tartállyal és szivattyúval is rendelkezünk, ezek rendszerbe integrálása szintén megoldható, így pénzkímélő módon juttathatjuk természetes vízhez növényeinket. Ha nincs elég víz a tartályban – amit a Loxone applikációjában ellenőrizhetünk – akkor sem kell aggódni, nem kezd el feleslegesen működni a szivattyú, ugyanis előre meghatározhatjuk, milyen vízmennyiségnél kapcsoljon le, ekkor pedig marad a vezetékes vízzel öntözés. Fagyveszély esetén a rendszer képes levegővel átfújni a csöveket, valamint nem végez öntözést, így elkerülhető a fagykár a növényekben és az öntözőrendszerben. Természetesen lehetőség van télikertek gondozására (klimatizálására) is, így hideg időben sem kell lemondanunk az igazán jól eső otthoni paprika- vagy paradicsomtermésről.

Vissza