Automata

Ház

LOXONE

BLOG

Összes bejegyzés
kiemelt tartalmak
Loxone Audioserver - Mire jó pontosan?

Loxone Audioserver - Mire jó pontosan?

2023-02-13

Régen ahány helyiség, annyi eszköz kellett. Most elég csupán hangszórókat telepíteni, a többit megoldja az Audioserver. Persze nem csak zenélésre jó...

A régi szép időkben ahány helyiség volt a lakásban, annyi eszközt kellett bekapcsolni vagy hordozni magunkkal, hogy mindenütt az szóljon, amit szeretnénk. Elég apa táskarádiójára gondolni, amiben mindig akkor fogyott ki az elem, mikor a Kossuth rádióban megszólalt a déli harangszó.

A Loxone okosotthonában elég csupán hangszórókat telepíteni, a többit megoldja az Audioserver. Így nap közben mindenki a stílusának megfelelő zenét (Spotify, Apple AirPlay, rádióállomások, podcastek, belső tárhelyre mentett zenék vagy épp a hálózati meghajtón tárolt file-okat) hallgathatja ott, ahol épp van, míg az esti házibulin például mindenütt ugyanaz a dal szólhat.

Emellett kapucsengő jelzés, egyéb figyelmeztetések (nyitva hagyott ablak, elkészült a vacsora) és riasztások (idegen behatolás) lejátszása is lehetséges a kívánt helyiségekben (vagy telefonunkon), illetve reggeli ébresztő hang lejátszása szintén lehetséges.

Maga az Audioserver négy darab erősített (csatornánként max. 50W) kimenettel rendelkezik, ám a bővíthetőség szinte végtelen a hozzá társítható további Audioserver vagy Stereo Extension eszközök segítségével. Mivel tápellátása 24V-os rendszerről megy, a Loxone szünetmentesítő tápjához és akkumulátorhoz csatlakoztatva akár áramszünet esetén sem maradunk hangjelzések vagy zene nélkül - bár esetleg internet hiányában belső hálózatról vagy pendriveról fog tudni menni az offline hallgatás.

Egy Audioserver akár 10 Stereo Extension modullal, és így akár 20 erősített kimenettel bővíthető a speciálisan kifejlesztett Tree Turbo interfészen keresztül. Nagyobb telepítéseknél, több Audioserver, ugyanabban a hálózatban probléma nélkül használható, így tetszőlegesen bővíthető a rendszer.

Az eszköz integrálása egyszerű, mindössze tápellátást és internetelérést (LAN kábelen keresztül) kell biztosítanunk, valamint egy (vagy több) hangszóróra kötni, amiket aztán megszólaltat. A programozók munkáját követően a telefonon és számítógépen is használható LOXONE alkalmazáson keresztül egyszerűen és gyorsan személyre tudjuk szabni a különféle funkciókat. Tényleg ilyen egyszerű!

Vissza