Automata

Ház

LOXONE

BLOG

Összes bejegyzés
kiemelt tartalmak
Loxone Wallbox - Autótöltés okosan

Loxone Wallbox - Autótöltés okosan

2023-02-14

Egy környezettudatos automata otthon elengedhetetlen kelléke az okos elektromos autótöltő. Szerencsére a Loxone saját fejlesztése képes a teljesen automatikus töltési teljesítményszabályozásra, így nem fog lecsapni a biztosíték.

Az új Loxone Wallbox fali autótöltő egyszerűen integrálható az automatika-rendszerbe, így lehetővé válik statisztikák elérése és töltési profilok létrehozása, azonban nem titkoltan napelemes rendszerrel szerelt családi ház esetén aknázható ki igazán a benne rejlő potenciál, ugyanis lehetővé teszi a töltési teljesítmény teljesen automatizált szabályzását 1,38 és 11 kW (3x16A) között. Tehát amit napelem-rendszerrel termelünk, de a háztartásban azonnal nem tudunk elhasználni - vagyis többlettermelés keletkezne - azt képes teljes egészében autótöltésre fordítani. Ez a funkció a szaldó elszámolás korlátozásaival vagy megszűnésekor jön majd igazán jól, hisz nem kell eladnunk fillérekért a megtermelt áramot vagy drágán vásárolni a maximális töltési energiához szükséges különbözetet, hogyha úgy sincs szükségünk a minél gyorsabb feltöltésre.

Persze a mérnökök arra is gondoltak, ha mi magunk szeretnénk kiválasztani, hogy épp mennyi idő alatt mennyi energiát szeretnénk autónkba küldeni, így az Loxone alkalmazásban vagy a töltőhöz külön megvásárolható Touch Pure Flex bővítőmodullal ezt is megtehetjük. E mellett a Touch Pure is integrálható a Wallboxba, mellyel a garázs világítását vagy a kaput működtethetjük. Amennyiben másokkal közös mélygarázsban szeretnénk használni a töltőt, akkor az NFC Code Touch lesz a hasznos választás, hisz így például NFC-s jogosultsági szintek szerinti használat vagy PIN-kódos azonosítás is lehetséges, hogy csak az tölthessen, aki rendelkezik a szükséges engedéllyel.

A Loxone fali töltő előnyei összefoglalva:

·        Kézi vagy teljesen automatikus töltési teljesítményszabályozás 1,38 és 11 kW között(napelem-rendszerrel termelt áram közvetlen felhasználása esetén a többlettől függően).

·        Bővítőmodul NFC Code Touch, Touch Pure Flex vagy Touch Pure kezelőfelületekhez: számos kiegészítő funkció adható hozzá, például a NFC-s jogosultsági szintek szerinti használat, PIN-kódos azonosítás, töltési módok kiválasztása.

·        Könnyű integrálhatóság a vezetékes Tree technológia révén: a Loxone Wallbox Plug &Play autótöltők mindössze néhány kattintással zökkenőmentesen integrálhatók a Loxone-rendszerbe.

·        Integrált Modbus interfész a fogyasztás méréséhez: a Loxone 3 fázisú fogyasztásmérője vagy más Modbus interfésszel rendelkező eszköz is integrálható a töltőbe.

Vissza