Automata

Ház

LOXONE

BLOG

Összes bejegyzés
kiemelt tartalmak
Nem csak okos otthon létezik, hanem okos lakóautó is!

Nem csak okos otthon létezik, hanem okos lakóautó is!

2023-02-14

Íme egy példa, hogy nem csak földhöz kötött otthonunkat lehet automatizálni, hanem akár egy lakóautót is.

Azok, akik szeretik az utazással járó szabadságot és a nomád, de modern életérzést, nem kell, hogy lemondjanak az automatizációról, egy projekt, melyet az Ereko-Smart Home készített,ugyanis bebizonyította, hogy a lakóautósok körében is van létjogosultsága a Loxone által nyújtott szolgáltatásoknak.

Az áramellátás mellett elég, de nem kötelező hozzá az internetelérés és máris élvezhetünk temérdek funkciót, amire eddig csak otthon volt példa: a Touch Pure kapcsoló megtalálható nem csak a bejáratnál, de a tetősátorba is került egy, így a világítás- és zenevezérlés mellett egy kattintással tehetjük alvó módba vagy épp jelezhetjük, hogy elhagyjuk a guruló lakást. A kapcsolókba épített páratartalom és hőmérsékletszenzoroknak köszönhetően könnyen tartható egy állandó klíma az utastérben, azt ugyanis teljesen automatán a Loxone kezeli, így mindegy, milyen az időjárás a lakóautó körül, az utasok nem fognak panaszkodni.

A világításról nagy részben a változtatható fényerőjű RGBW LED lámpák gondoskodnak, melyek ugyan kaptak előre meghatározott hangulatszíneket, de a felhasználók bármikor hozzáadhatnak vagy elvehetnek a listából árnyalatokat. Az energiaellátásról anapelemes rendszeren keresztül munkaakkumulátor gondoskodik, melynek állapota könnyen monitorozható a Loxone app-ban, így nem érheti meglepetés a használókat. Különérdekesség, hogy ugyanazok a vezérlők kerültek a guruló otthonba, mint amik a normál háztartásban felelnek az árnyékolók működtetéséért.

A rendszeragyának számító Miniserver a kempingbusz hátuljába került, ahonnan minimális kábelezéssel tudták a tervezők felfűzni rá az eszközöket, így alacsonyan tartva a költségeket és egyszerűsítve a projektet.

Vissza